جزییات برنامه جدید Express Entry فدرال کانادا اعلام شد. در این سیستم متقاضیان باید اطلاعات خود را در یک سیستم الکترونیک آنلاین وارد کنند که به آنExpression of Interest گویند. ظرف ۳۰ روز از این تاریخ نیز باید رزومه متقاضی در سیستم بانک اشتغال سازمان منابع انسانی وارد شود.

سیستم الکترونیک اداره مهاجرت به محض دریافت رزومه با توجه به اطلاعات وارد شده امتیازات متقاضی را محاسبه می‌کند و بر اساس آن به متقاضی رتبه (Ranking) می‌دهد. نام متقاضی در سیستم می‌ماند و می‌تواند هر زمان با تغییر شرایط پرونده خود رتبه جدیدی دریافت کند.

پس از دریافت دعوتنامه یا فرد آنرا می‌پذیرد یا رد می‌کند در صورت رد دعوتنامه از سوی متقاضی ممکن است در باقی مانده مدت یکساله دعوتنامه دیگری نیز بگیرد. اگر در مدت ۶۰ روزه پس از دعوتنامه نه آنرا رد کند و نه درخواست خود را بفرستد به طور خودکار از سیستم حذف می‌شود. د

در صورت پذیرش دعوت نامه می‌توان از یکی از روش‌های زیر را برای برنامه جدید Express Entry اقدام کرد:

Federal Skill Worker

Canadian experience class

Provincial nomination Program

Federal Trade skill worker

متقاضیان به دو دسته مجرد و غیر مجرد تقسیم شده‌اند و هر فرد می‌تواند تا ۱۲۰۰ امتیاز کسب کند. امتیاز بندی در سه دسته فاکتور تعریف شده است شامل:

۱- فاکتور سرمایه انسانی اولیه (Core Human Capital Factors): شامل سن (حداکثر مجرد ۱۰۵ و متاهل ۱۰۰)، سطح تحصیلات (حداکثر مجرد ۱۵۰ و متاهل۱۴۰)، سطح زبان (حداکثر ۱۳۶+۲۴ برای مجرد و ۱۲۸+۲۲ برای متاهل) و میزان سابقه کار کانادایی (جداکثر برای مجرد ۸۰ و برای متاهل ۷۰) است که در آن افراد مجرد می‌توانند تا ۵۰۰ امتیاز کسب کنند و افراد غیر مجرد ۴۶۰ امتیاز می‌گیرند. ۴۰ امتیاز نیز همسر متقاضی می‌تواند داشته باشد

۲- فاکتور قابل انتقال بودن مهارت (Skill Transferability Factors): متقاضی می‌تواند در آن حداکثر ۱۰۰ امتیاز کسب کند و شامل ترکیبی از فاکتور‌های بالاست.

۳- فاکتور دارا بودن گواهی PNP از یکی از استان‌ها و یا داشتن پیشنهاد شغل Arranged Employment از یک کارفرمای کانادایی که هر یک از این شرایط می‌تواند به متقاضی ۶۰۰ امتیاز بدهد.

با توجه به برنامه فوق و عدم امکان تغییر رزومه پس از ارسال، تهیه مدارک و رزومه بر اساس استاندارد کانادایی جهت کسب امتیاز لازم و پیدا کردن کارفرما بسیار مهم است.