دانشجویان بین المللی بعنوان گروه مهمی از افراد جوان و تحصیلکرده در کانادا در نظر گرفته می شوند که باید شرایط آنها برای اقامت دائم مورد بررسی قرار گیرد. تعداد دانشجویان بین المللی با اجازۀ تحصیل در کانادا در دسامبر 2015، 353000 نفر بودند که این آمار چند برابرِ 84000 نفر در دسامبر 1995 می باشد. از بین دانشجویان با اجازۀ تحصیل در کانادا در اوایل سال 2000 میلادی، 25 درصد بعد از 10 سال اقامت دائم را دریافت کردند. تقریبا نیمی از این تعداد بعنوان متقاضیان اصلی نیروی متخصص یا اسکیل ورکر  درخواست دادند.

تعداد محدودی از مطالعات در استرالیا، کانادا و ایالت متحده نشان می دهد که تفاوت درآمدی افرادی که سابقه تحصیل در کانادا را داشته اند به نسبت دیگر مهاجران ، ممکن است کم یا ناچیز باشد. این موضوع بیانگر این است که داشتن تجربه تحصیلی در کشور مقصد مانند کانادا به خودی خود درآمد مهاجران را افزایش نمی دهد. سیاستگذاران و محققان توجه خود را به نقش مکمل عوامل دیگر مانند تجربه کاری قبلی، متمرکز می کنند. مطالعات جدید مرکز آمار کانادا شواهدی را در رابطه با این موضوع مطرح کرده است.

 

دانشجویان بین المللی

بررسی آماری میزان درآمد فارغ التحصیلان از بین دانشجویان بین المللی در کشور کانادا

این مطالعه به بررسی میزان درآمد سه گروه از فارغ التحصیلان دانشگاه در کشور کانادا می پردازد:

  1. دانشجویان بین المللی که در کانادا مدرک تحصیلی دریافت کردند و سپس جزو مهاجران با اقامت دائم (مثلا مهاجران تحصیلکردۀ کانادا) شده اند.
  2. افرادی که در زمان مهاجرت به کانادا دارای مدرک دانشگاهی از خارج از کشور (مثلا مهاجران تحصیلکردۀ خارجی) هستند.
  3. فارغ التحصیلان دانشگاهی متولد کانادا.

میزان درآمد این سه گروه طی 6 سال در رده های سنی 25 تا 34 سال در سال 2006 و برای گروه سنی 25 تا 34 در سال 1991 مورد بررسی قرار گرفت.

در بین مردان گروه مهاجران تحصیلکردۀ کانادایی سال 2006 ، متوسط درآمد سالانه یکسال بعد از اقامت 48 درصد کمتر از فارغ التحصیلان اصالتا کانادایی بوده است. این میزان تفاوت در 6 سال بعد از اقامت به 34 درصد می رسد. در بین خانم های مهاجر تحصیلکردۀ کانادایی این مقدار به 39 درصد میرسد که بعد از 6 سال به 32 درصد کاهش می یابد.

سابقه کاری عاملی مهم در ایجاد تفاوت درآمدی بین طیف مختلف فارغ التحصیلان بین المللی در کشور کانادا

اغلب این تفاوت های درآمد مربوط به تفاوت در سابقه کاری مهاجران و فارغ التحصیلان کانادایی می باشد. قبل از اینکه که مهاجران اقامت دائم بگیرند، 12 درصد مردان تحصیلکردۀ مهاجر کانادایی هیچ سابقۀ کاری در کانادا نداشتند و 40 درصد تجربه کاری قبلی با درآمد سالانۀ زیر 20000 دلار داشتند. در بین مردان فارغ التحصیل اصالتا کانادایی تقریبا همگی تجربه کار قبلی را داشتند و 90 درصد آنها درآمد سلانه 20000 دلار و بالاتر داشتند. این آمار برای خانم ها هم به همین صورت بوده است.

زمانیکه تفاوت های گروهی در سابقه کاری کانادایی ها در نظر گرفته می شود، فاصلۀ درآمدی بین مهاجران تحصیلکرده کانادایی و فارغ التحصیلان کانادایی الاصل در سال 2006 بین خانم ها و آقایان از بین رفته است. همچنین می توان گفت سابقه کار قبلی دلیل تفاوت میزان درآمد بین گروه سال 1991 بوده است.

مهاجران تحصیلکردۀ کانادایی، پس از مهاجرت درآمد بالاتری به نسبت مهاجران فارغ التحصیل از کشورهایی بجز کانادا را دارند، اما سابقه شغلی بار دیگر نقش مهمی را ایفا میکند. 5 سال بعد از اقامت دائم، مردان مهاجر تحصیلکردۀ کانادایی بدون سابق کار قبل از اقامت، درآمد سالانه 20 درصد پایین تر از مردان مهاجر تحصیلکردۀ خارجی داشتند. در بین خانم ها، این میزان به 7 درصد می رسد. این امر مربوط به طیف وسیعی از ویژگی های اجتماعی و جمعیتی، و ویژگی های خاص کشور مبدا می باشد. مهاجران تحصیلکردۀ کانادایی که دارای سابقۀ کار قبل از اقامت هستند، بسیار بهتر از همتایان تحصیلکردۀ خارجی خود درآمد کسب می کنند.

مهاجران تحصیلکردۀ کانادایی با سه سال سابقۀ کار قبل از اقامتشان با درآمد سالانه 20000 دلار، درآمد بعد از اقامت مشابه یا بالاتر از همتایان تحصیلکردۀ خارجی خود داشتند. آنهایی که 3 سال سابقۀ کار قبل از اقامت داشتند و بین 20000 تا 50000 دلار درآمد داشتند، درآمد سالانه 5 سال بعد از اقامتشان 42 تا 61 درصد بالاتر بوده است. برای تقریبا 10 درصد مهاجران تحصیلکردۀ کانادایی که 3 سال سابقۀ کار قبل از اقامت و درآمد 50000 دلاری داشتند، درآمد 5 سال بعد از اقامتشان دو برابر افراد مهاجر تحصیلکردۀ خارجی بوده است. این تفاوت در درآمد ها در گروه سال 2006 بیشتر از سال 1991 بوده است. این نتایج نشان می دهد سابقه کاری قبل از اقامت کانادا و درآمد ها نقش مهمی را در این تفاوت بین درآمد مهاجران تحصیلکردۀ دانشگاهی دارد.

منبع

تاریخ انتشار این خبر : 22/8/2017

جهت دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به بخش مهاجرت تحصیلی مراجعه کنید و یا با شماره های زیر تماس بگیرید:

از شنبه تا چهارشنبه 10 صبح تا 7 عصر
٢٢٢٦٦٦٣٨

٢٢٢٦٦٦٣٩