ویزای دانشجویی اجازه  ویژه ای است که از سوی دولت برای دانشجویان صادر می شود. قبل از اقدام برای دریافت ویزای دانشجویی، دانشجویان باید در یک موسسه آموزشی مناسب ثبت نام کنند. تعدادی از برترین دانشگاه های جهان در ایالات متحده آمریکا واقع شده اند و صدها تن از دانشجویان جهان که به دنبال تحصیلات عالی هستند، به خاطر تحصیل در این دانشگاه ها مهاجرت به امریکا را انتخاب می کنند.

بیشتر خارجی هایی که قصد سفر به ایالات متحده را دارند باید قبل از ورود به این کشور ویزا بگیرند، دانشجویان خارجی که در ایالات متحده تحصیل می کنند مشمول این امر می شوند. ویزای دانشجویی یک ویزای غیر مهاجرتی است که به دانشجویان خارجی اجازه ورود و اقامت در امریکا را در طول دوره تحصیل شان می دهد.

ویزای دانشجویی برای دوره ای که دانشجو طی آن واحدهای درسی، برنامه یا ماموریت کاری خود را به طور کامل می گذراند صادر می شود.
برنامه درسی و وضعیت دانشجو دسته ویزای را که برای دانشجو صادر می شود تعیین خواهد کرد. سه نوع ویزای دانشجویی اصلی وجود دارد که براساس آنها دانشجویان خارجی می توانند در ایالات متحده تحصیل کنند.

 

انواع ویزای دانشجویی غیر مهاجرتی

1. ویزای F-1: مطالعات آکادمیک
ویزای F-1 متداول ترین ویزای دانشجویی غیر مهاجرتی است. ویزا های F-1 برای دانشجویان یا محققانی صادر می شود که قصد مطالعه یا انجام تحقیقات در یکی از دانشگاه ها، دانشکده ها، دبیرستان ها، مدارس ابتدایی، موسسه های معتبر زبان انگلیسی یا دیگر موسسات آکادمیک را دارند.

دانشجویانی که این نوع ویزا برای آنها صادر می شود باید مطالعات خود را در زمان تعیین شده تکمیل کنند.
به منظور واجد الشرایط بودن برای این ویزا ، دانشجویان باید از سوی یک مدرسه، دانشگاه یا دانشکده به عنوان یک دانشجوی تمام وقت پذیرفته شوند و ثابت کنند که در طول اقامت شان در ایالات متحده از نظر مالی تامین هستند.

یک دانشجوی F-1 می تواند تا زمانی که در مدرسه، دانشگاه، دانشکده، مدرسه علوم دینی یا دیگر موسسات آکادمیک مشغول به تحصیل است در ایالات متحده اقامت کند.
متقاضیان ویزا های F-1 باید فورم I-20 را از دانشکده یا دانشگاه شان دریافت کنند. ویزا های F-1 صرفا در کنسولگری و سفارت های خارج از ایالات متحده صادر می شوند.
در صورت محروم شدن از تحصیل، دارندگان ویزای F-1 نمی توانند در ایالات متحده مشغول به کار شوند. دانشجویان F-1 تنها می توانند شغل پاره وقتی به مدت 20 ساعت در هفته در محیط دانشگاه داشته باشند.

2. ویزای J-1: دانشجویان آکادمیک به عنوان میهمانان مبادله ای
ویزای J-1 یک ویزای غیر مهاجرتی برای آن دسته افرادی است که در یک برنامه کار و مطالعه قابل مبادله خصوصا در زمینه پزشکی و آموزش های اقتصادی که تبادلات فرهنگی در ایالات متحده را تقویت می کند، شرکت می کنند.
برای دارا بودن شرایط این ویزا، شرکت کننده ها باید در زمینه زبان انگلیسی مهارت داشته باشند و بیمه پزشکی مناسبی داشته باشند. تمام متقاضیان باید معیار های مورد نیاز را کسب کنند و از سوی دولت یا یکی از برنامه های بخش خصوصی حمایت شوند.

آنها باید به مقدار معینی سرمایه یا دارایی را ثابت کنند که می توانند هزینه های  خود در ایالات متحده را پوشش داده و لازم است طرح هایی برای ماندنی در ایالات متحده در طول یک دوره معین نشان دهند که شامل برنامه بازگشت به کشور محل زندگی آنها نیز هست.
متقاضیان فرم DS-2019 را از موسسه حمایت گر خود یا آژانس های دولتی آمریکا دریافت می کنند که برای صدور ویزای J-1 ضروری است.
3. ویزای M-1: دانشجویان غیر آکادمیک یا هنر ستانی
ویزای M-1 دانشجویی غیر مهاجرتی برای افرادی است که می خواهند یک برنامه درسی تمام وقت در یکی از موسسات غیر آکادمیک یا هنرستان های ایالات متحده را دنبال کنند.
برای واجد الشرایط بودن برای این نوع ویزا ، متقاضیان باید از سوی یک موسسه آموزشی یا هنرستان تایید شده از سوی اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) پذیرفته شوند.

متقاضیان باید در زمینه زبان انگلیسی مهارت کافی داشته باشند، از پشتوانه مالی خوبی برخوردار باشند، در کشور محل زندگی خود حق اقامت دائم داشته باشند و تمایل داشته باشند که در طول دوره آموزشی مطالعاتی خود در ایالات متحده زندگی کنند.

دانشجویان M-1 می توانند طی یک دوره زمانی ثابت در آمریکا بمانند اما بسیاری از آنها بیشتر از یک سال در این کشور اقامت نمی کنند مگر این که به دلایل پزشکی اجازه اقامت شان تمدید شده باشد.

دارندگان ویزای M-1 می توانند در طول برنامه آموزشی خود در آمریکا بمانند و در صورت تمایل یک آموزش عملی اضافی سی روزه در پایان دوره آموزشی خود داشته باشند.
متقاضیان باید فرم I-20 را در کنسولگری و سفارت کشور محل زندگی شان امضا کنند که از سوی یک مامور اداری صادر می شود. دارندگان ویزا های M-1 نمی توانند در طول دوره آموزشی شان در داخل یا خارج از محیط دانشگاه کار کنند.F1

ویزاهای دانشجویی  ویزاهای دانشجوییویزاهای دانشجویویزاهویزاهایویزاهای دانشجوییویزاهای دانشجویی دانشجوییای دانشجویییJ1

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,